Toegangscontrole2017-04-26T13:22:03+00:00
Slide background

Toegangscontrole

 • Access control: stand alone, binnen een netwerk of vanop afstand
 • Toegang via PIN code, biometrie of proximity
 • Integratie van tijdsregistratie mogelijk

Weet u ten allen tijde wie toegang heeft tot uw gebouw?

Elektronische toegangscontrole biedt heel wat voordelen ten opzichte van het klassieke slot en sleutel. U heeft vast al eens een sleutel verloren en dan kent u het ongemak dat dit met zich meebrengt om de sloten te laten veranderen en nieuwe sleutels uit te delen. Bovendien kan een sleutel gekopiëerd worden waardoor er nog meer veiligeheidsrisico’s ontstaan.

Wilt u uw gebouw en bezittingen efficiënter beveiligen dan bent u aangewezen op een elektronische beveiliging met toegangscontrole. Door een toegangscontrole systeem te installeren hoeft u nooit meer een slot te vervangen. Voor de invoering van een dergelijk systeem doet u best beroep op een system integrator als Trium, die het evenwicht bewaart tussen security en safety. Ongewenst bezoek weren mag namelijk nooit ten koste gaan van de mogelijkheden bij een eventuele evacuatie.

Naast standalone systemen zijn er ook toegangscontrole systemen die binnen een netwerk geplaatst worden. Daardoor is beheer  vanop afstand mogelijk.

Toegangscontrole met badgelezer

toeganscontrole

De meest gebruikte manier om toegang te autoriseren is door middel van kaarten of badges. Deze kunnen op een eenvoudige manier geblokkeerd worden in het systeem indien ze zoek raken,  gestolen werden of wanneer ze niet teruggegeven werden nadat iemand het bedrijf heeft verlaten. De geblokkeerde kaarten kunnen dan meteen niet meer gebruikt worden om toegang te krijgen.

Codeklavieren

Door middel van een codeklavier kan u de toegang tot uw gebouw beperken met een geheime code. Aan verschillende gebruikersgroepen kunnen verschillende codes toegekend worden. Zo kan het zijn dat één groep 24h/24h toegang heeft tot het gebouw, terwijl een andere groep slechts toegang heeft tot één deur gedurende een bepaalde periode. Voor een optimale beveiliging wordt vaak een vertragingsfunctie of blokkering ingesteld op het codeklavier. Deze treedt in werking wanneer 3 maal na mekaar een foutieve code werd ingevoerd.

Biometrische lezers

Onder toegangscontrole door biometrie behoort elke vorm van toegangscontrole met een persoonsidentificatie gebaseerd op fysische kenmerken als een vingerafdruk of iris scan. Waar een badge of code nog aan een niet geautoriseerd persoon kan doorgegeven worden, biedt een biometrische controle de beste beveiliging.

Bij het invoeren van een biometrisch systeem dient u rekening te houden met enkele privacy bepalingen. Trium kan u hierin verder adviseren.

Slagbomen

Toegangscontrole heeft uiteraard niet altijd betrekking op gebouwen. Slagbomen zijn ideaal voor perimetrische beveiliging van uw bedrijfsterrein. De identificatie kan op verschillende manieren gebeuren, bijvoorbeeld door middel van een kaartlezer, afstandbediening of codeklavier.

  Contacteer ons voor een offerte

  Voornaam*

  Naam*

  E-mail*

  Telefoon

  Woonplaats*

  U bent:

  U heeft graag dat wij contact met u opnemen i.v.m.
  InbraakbeveiligingBrandbeveiligingToegangscontroleCamerabewaking

  Commentaar*

  Hoe mogen wij contact met u opnemen?
  Per telefoonPer e-mail


  Wij respecteren uw privacy. Uw gegevens worden altijd vertrouwelijk behandeld.

  Op toegangscontrole is geen specifieke wetgeving van toepassing.
  Er moet wel rekening gehouden worden met de aanbevelingen van de Privacycommissie.
  Advies uit eigen beweging over het verwerken van biometrische gegevens in het raam van authenticatie van personen (.pdf formaat)