Aantal inbraken historisch hoog

[vc_row][vc_column width=”1/1″][layerslider_vc id=”1″][vc_row_inner][vc_column_inner width=”2/3″][vc_text_separator title=”Aantal woninginbraken blijft historisch hoog” title_align=”separator_align_center” title_heading=”sidebar_title” separator_type=”none” margin_top=”0″][vc_column_text]

Het aantal woninginbraken is in 2013 min of meer stabiel gebleven in vergelijking met 2012 en blijft zo op een “historisch hoog” niveau. Dat maakten commissaris-generaal van de federale politie Catherine De Bolle en uittredend minister van Binnenlandse Zaken Joëlle Milquet vandaag bekend. Globaal nam het aantal in processen-verbaal geregistreerde criminele feiten in 2013 wel af.

Het aantal woninginbraken vertoonde in 2013 een minieme daling van 0,6 procent, tot 75.123 feiten. Dat status quo “verhult de grote daling in de grote steden en de toename in de landelijke gebieden”, nuanceerde De Bolle. Zij merkte ook nog op dat het aantal pogingen tot inbraak is toegenomen, maar dat die dus vaak mislukten door bijvoorbeeld meer investeringen in beveiliging. De inspanningen tegen woninginbraken zullen voortgezet worden, klonk het nog.

 

inbraakbeveiliging is belangrijk

 

Het voorbije jaar steeg bovendien het aantal gesignaleerde nepagenten, met 43,4 procent of 189 feiten. Het gaat dan over diefstallen en in mindere mate oplichtingen, waarbij de daders zich voordoen als agent om hun slachtoffers, voornamelijk mensen die geïsoleerd leven zoals ouderen, te misleiden. “Waakzaamheid en sociale controle is belangrijk”, beklemtoonde De Bolle. Zij en minister Milquet wezen er ook op dat elke burger de politieambtenaar moet vragen zijn legitimatiekaart te tonen.

Het afgelopen jaar is het aantal geregistreerde criminele feiten wel afgenomen, voor het tweede jaar op rij. De daling geldt voor de meeste misdrijftypes en is het grootst in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Die daling moet gezien worden tegen de achtergrond van de demografische groei die België de laatste jaren kent, onderstreepte De Bolle nog.

 

Bron: HLN.be

[/vc_column_text][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/3″ el_class=”.sidebar1″][vc_text_separator title=”Meer nieuws” title_align=”separator_align_center” title_heading=”sidebar_title” separator_type=”none” margin_top=”0″][vc_widget_sidebar sidebar_id=”first-footer-column-sidebar” el_class=”.newsSidebar”][/vc_column_inner][/vc_row_inner][/vc_column][/vc_row]
By |2017-04-26T13:22:03+00:00juni 24th, 2014|Uncategorized|Reacties uitgeschakeld voor Aantal inbraken historisch hoog

About the Author: